maandag 16 mei 2011

Derde dag te Stoumont

Mist vanmorgen ...of waren mijn ogen nog niet goed open? Onbevreesd doken we de grotten in en maakten kennis met de 'Mammoet', de 'Palmboom' en de 'Dame Blanche'. Wij , vrouwen, waren jaloers op de nog levende rotsen: ze komen maar 1 à 5 cm bij ...  in 100 jaar. De boottocht was niet alleen de langste van de wereld: soms echt eng, heel even romantisch maar bovenal superspannend.
Groot was de verrassing toen we uit de grotten kwamen: fel zonlicht! Zalig toch!
Als ervaren sherpa's trokken we de heuvels rond de Ninglinspo in en zagen tot onze grote verbazing dat het gras aan de andere kant van de heuvel groener was en ons toeriep: Kom hier, kom hier voor de ballonnenstamp.
Een heroïsche veldslag volgde, een ballonnengeknal alom. En zo, geheel onvervacht, verscheen Yanna, de beste ballonstamper aller tijden.
We vlijden ons langs de oever en aten onze sandwiches met sinaasappelsaus : 't Is eens iets anders! En aangezien we best nog wat vlees konden gebruiken, begonnen we de waterbeestjes van dichtbij te bestuderen.
En weer maakten we kennis met enkele nobele onbekenden: een beekloper, een zoetwaterpissebed en zelfs een kokerjufferlarve. De bio-punten deden ons besluiten dat het water niet slecht maar bijlange ook niet zuiver was.
En dan kwam de grote uitdaging: met dood natuurmateriaal en een stukje touw een vlotje maken dat bovendien zeevaardig moest zijn.
Onze leerlingen ontpopten zich tot architectonische superieuren. Alle vlotjes dreven, zij de één wat langer dan de ander. Prachtige juweeltjes, naast 'natural basic-types' luisterden naar de klinkende namen als 'de Golvige', 'Hawaaitje', 'Peaceboot' en zelfs 'Drijvende Ardennen'.
Bij de afdaling ontmoetten we het Floris gezelschap dat druk hun nieuwe film aan het opnemen was. Pure poezië en uit-het-leven-gegrepen smartlappers lossen elkaar af. De oscar voor het beste filmscenario zal dit jaar ongetwijfeld naar Floris IV gaan. Wordt vervolgd!
En neen, we kregen er niet genoeg van: onze eendjesrace-klassieker kreeg ook dit jaar weinig water maar de suspence was er niet minder om. Meester Pieter stond klaar om de fotofinish vast te leggen maar wij hadden beter klaar gestaan om zijn vreugde-uitbarsting vast te leggen toen bleek dat zijn eendje als eerste over de meet kwam. Kwatongen beweren dat hij meerdere eendjes in de race had en dat hij sinds april wekelijks is komen oefenen.
Terug in Stoumont konden we ook aan de lokroep van het voetbalveld niet weerstaan. De voetballers speelden, de zangers zongen zich het hart uit hun lijf.
Klaar om met een bang hartje de nachtelijke lampionnentocht aan te vangen.
Tot morgen!!!!

14 opmerkingen:

 1. opnieuw zeer leuke foto's maar toch bemerk ik hier en daar reeds vermoeide gelaten. Zou het de lucht zijn bij jullie of zou het echt zoooo vermoeiend zijn Hopelijk vind iedereen de weg terug in de lampionnenwandeling en kunnen jullie genieten van een welverdiende rust. Het is inderdaad jammer dat we de vreugdedans nergens kunnen bewonderen maar ja zo gaat het hé als er zoveel te gebeuren valt.
  Groetjes vanuit Veldegem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Michel - Sandy12 mei 2011 om 09:14

  Prachtige foto van jullie twee.(Xavier en Jolien)
  Kaartje ontvangen vandaag was een leuke attentie
  Hopelijk stellen jullie en de leiding het zeer goed.
  Laat de FUIF maar knallen op jullie laatste avond .
  Veldegemse groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor jonas,
  ik ben blij dat je morgen naar huis komt,
  je brief is al toegekomen, dank je!
  ook de groetjes van mama en papa
  van ruben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaja het zit er alweer bijna op de bosklassen,
  hopelijk hebben jullie en de leiding jullie goed geamusserd en prachtig weer gehad.
  We zullen blij zijn als onze 2 kadetten terug thuis zijn na een kort week in stoumont.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. shauni hopelijk heb je je goed geamuseerd maar wij zullen blij zijn als je morgen terug thuis zal zijn groetjes van mama papa en fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dag bosklasser(tje?)s,
  'k Ben al wat laat zie ik, hopelijk lezen jullie dit nog. In ieder geval : nog een super-leuke laatste avond, en tot morgen !
  Benieuwd om te vernemen hoe de lampionnentocht is meegevallen (hopelijk geen blauwige doorschijnende schimmen rond het kasteel ontmoet...)
  Groetjes aan iedereen, vooral aan Carlito !
  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vond het heel leuk met al mijn vrienden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. cedric
  het was echt luek en op de kamer ook


  grt cedric

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het was echt leuk grt cedric

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog eens opeen andere Bericht iets plaatsen
  Bosklas Was Kweeniejw Leuk :) De moeite waard(à)
  Groetjes Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De week ging vlug voorbij.
  De leerkrachten waren heel blij.
  Ik zat samen op de kamer met twee toffe vriendinnen.
  Ik leerde ook veel bij tijdens die week.

  groetjes,
  Saar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. het leukste was de Groten van Remauche.
  het minste was de fotozoektocht

  BeantwoordenVerwijderen
 13. bosklas was lichtn de max xd

  BeantwoordenVerwijderen